Välkommen våren!

Första maj idag och som den nya månaden gjorde entré! April har ju verkligen bjudit på sant aprilväder med snö, hagel, blåst, regn och lite sol om vartannat och den riktiga våren har hållit oss på halster men nu tror jag att den är här (peppar, peppar…).  Idag ville jag verkligen vara utomhus och helst också göra något och eftersom jag känt mig lite piggare i kroppen de senaste dagarna bestämde jag mig för att försöka måla lite. Det första problemet kom per omgående – klädproblemet. Efter att ha övervägt att gå ut naken hittade jag till slut ett par snickarbyxor som gick över magen och sen var det bara att sätta igång. Som vanligt har jag svårt för att göra något halvhjärtat eller lite, så några timmar senare hade jag tvättat, slipat och målat ett litet plank, en bänk, ett planteringsbord och ett gäng pallkragar som ska bli en ny kompost. Jag hade dessutom planterat lite, vattnat, skurat rutschkanan och bränt mig på axlarna. Ryggen värkte men så nöjd jag var! Jag har svårt att böja mig och kan inte sitta på huk så det blir lite krångligare än vanligt och så får jag sitta på marken om jag ska göra något på låg höjd, men det funkade.

wpid-DSC_0106.JPG

Vi avslutade arbetsdagen med en sväng till sjön och svalkade fötterna – mycket skönt för jag är både varm och svullen om fötter och händer nuförtiden.

Den här veckan har simningen känts riktigt bra, fogarna har känts lite mindre och jag har kunnat köra lite ”vanlig” simning med puls och inte bara arm – skönt! Annars har simningen börjat kännas lite enformig om jag ska vara ärlig, det blir inte så värst mycket omväxling. Jag simmar mellan 6000 och 10 000 meter i veckan och jag tippar på att över en två tredjedelar är arm med paddlar och dolde så jag håller ju uppe styrkan i överkroppen i alla fall… Gnetar på för jag vill verkligen hålla igång och dessutom försöka bromsa viktuppgången så gott det går. Just nu ökar jag en hel del i vikt på grund av vätska och det går ju inte att göra så mycket åt, men jag kan ju försöka att hålla energiintag och förbrukning på hyfsat lika nivå i alla fall. Exakt hur mycket jag gått upp tänker jag inte gå in på, precis som jag inte tänker ge några siffror på viktnedgång efter graviditeten. Det är bara onödigt om jag bidrar till att någon annan jämför siffror och blir triggad. Helt klart är dock att kroppen är tung, jag blir fort trött i fötterna av att stå och det är ett halvt företag att ta mig upp till stående om jag satt mig på golvet/marken. Det är dock väldigt skönt att ha slutat jobba, när jag kan styra vilan lite mer är jag betydligt piggare i kroppen när jag väl är igång. Jag har fått plocka fram ett foglossningsbälte för att kunna promenera till och från skolan och jag har väldigt ont när jag klär på mig och tar på och av skor, men jag har inte värk särskilt ofta utan det skär till mer i en enskild rörelse och släpper sen.

Än så länge har jag cyklat ett spinningpass i veckan men det börjar nog vara på sluttampen med det faktiskt. I onsdags gick det i och för sig väldigt bra, men veckorna innan hade jag ont. Vi får se.

Igår passerade jag 35 fulla veckor och om två veckor är bebis faktiskt färdigbakad och räknas som fullgången även om det ju är nästan fem veckor till beräknat datum. Blir spännande att se när han planerar att komma ut!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade