Höstträning

Hösten har fortsatt att visa upp sina bästa sidor med krispig luft, vackra färger och härligt väder – underbart! Varje helg tänker jag att jag ska passa på att springa så mycket som möjligt på Sörmlandsleden medan det är torrt och fint ute, för sen blir det joxigt och halt. Men så har det kommit en helg till och en till och ännu fler utan höstregn och jag njuter! Det går bra att springa i höstregn också, men alla rundor passar inte lika bra då.

Jag skulle egentligen varit på kurs i helgen och hade inte planerat in någon träning alls (borta 8-18 både lördag och söndag hade fått mig att prioritera familjen tiden som blev kvar), men kursen blev inställd och jag fick bonusträning. I lördags var resten av familjen på andra aktiviteter hela dagen så jag fick en heldag med mig själv som enda sällskap.

Förmiddagen bjöd på en lång cykeltur på min nya kärlek – crossen.

image

Den passar mig så bra och jag har roligt när jag cyklar på den! Jag cyklade själv, ut i en ganska grå och mycket dimmig morgon. Det var som att vara i en helt egen värld, som en bubbla, och det var mysigt. Det var så fuktigt att det droppade från hjälmen men jag bara njöt – äntligen tycker jag att det är kul att cykla! Det blev en runda på runt 75 km, grus och en del asfalt. En gång körde jag vilse och hamnade ända upp på gårdsplanen hos Philipssons på Skenäs slott, men annars gick det fint. Mycket hjortar ute och mycket tid att låta tankarna fara fritt.

Om solen höll sig bakom moln och dimma i lördags förmiddag så sken den desto mer i söndags och då blev det såklart en löparrunda på Sörmlandsleden. Benen kändes starka och pigga och det var så kul! Jättebra träning för mina fotleder (som varit både brutna och stukade) att springa på ojämnt underlag och för hjärnan är det ju rena mirakelkuren. Det var underbart t-shirtväder ute, tyvärr hade inte jag fattat det utan svettades i underställströja, men just då kunde inget störa mitt goda humör.

I onsdags var jag desto mindre peppad. Tanken var att springa lite längre tröskelintervaller men det kändes alldeles oöverstigligt så jag fick med sonen på cykel och så drog vi till idrottsplatsen som ligger granne med både sandtaget, skogen och elljusspåret. Där blev det klättrande i sand, diagonaler på grusplan och lite annat smått och gott – det var roligare.

image

I helgen blir det Tri4fun-utbildning på Bosön, det blir kul.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade