Härlig höst, urskog och starka ben

Äntligen! Efter lång tid med blytunga löparben har jag äntligen fått lite pigghetskänsla i timmerstockarna! Springer just nu inga intervaller men halvlånga distanspass på 15-20 km och det har känts bra! Så himla skönt! Okej, många utropstecken där men jag blir så nojig och bekymrad när det inte känns bra. Har jag någon mystisk sjukdom? Är jag för tung? Har jag blivit för gammal för att förbättras? Men nu känns det bättre igen.

Jag har tränat på rätt hårt de senaste veckorna, sen jag blev bättre från förkylningen. Bara någon enstaka vilodag, men veckan som kommer blir nästan en vilovecka på grund av föräldramöte, kalas, kurs, teater och annat. Får jag in 2-3 pass är jag nöjd och så får det vara för så ser mitt liv ut. Tyvärr är jag inte storsint och fri från alla former av avundsjuka så jag blir grön av avund när jag läser om folk som i princip jobbar med att träna, ordna träningsresor och liknande. Men det förändrar inte mitt liv så jag får göra det bästa av det jag har utan att försaka min familj.

Idag har jag cyklat cross med en kompis, vi körde blandat grus och asfalt i tre timmar och hösten visade sig från sin allra bästa sida.

image

Efter några mil kom vi till den här skylten och då blev jag nyfiken.

image

Vem vill inte kolla in urskogen liksom? Vi bestämde oss för att åka och kolla och jag blev så förtjust över det att jag ramlade omkull med cykeln av bara farten. Eller farten och farten, jag skulle vända runt på vägen och välte utåt så så särskilt mycket fart var det ju inte tal om. Jag fick några skrubbsår på ena knäet som minne av min första SPD-vurpa och sen fortsatte vi mot urskogen. Det var lite svårt att veta när vi var framme i själva urskogen men till slut kom en skylt.

image

Siv i urskogen:

image

Höga träd:

image

Det var min första riktiga crosstur, jag har köpt en billig av en tjej i cykelklubben och den känns bra. Jag var faktiskt inte riktigt så feg på gruset som jag befarat, men efter dryga 70 km var jag rätt trött i benen. Det var väldigt roligt och skönt att sluta med den känslan för jag hinner nog inte cykelträna på hela veckan tyvärr. Hösten är väldigt härlig just nu, långa cykelturer och sköna löprundor på Sörmlandsleden – då trivs jag!

En kommentar

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade