Gott slut och gott nytt

Den gångna veckan har jag haft ett litet bakslag i måendet och träningen. Några dagar med diffust ont i kroppen, lite domningar i benen, magkramper (inte i livmodern) och trötthet. Svårt att tolka och därmed svårt att förhålla sig till. Ingen feber och egentligen kände jag mig inte som ”riktigt sjuk” även om jag inte mådde bra. Lite extra vila, en blodtryckskoll på jobbet och gå hem från jobbet för att kurera mig blev första lösningen. Blodtrycket låg fint, eventuellt lite i underkant men det är ju inte farligt. Jag provade försiktig stretching av höftböjare och baksida lår och ryggsmärtorna avtog, magen kom igång igen och igår morse vaknade jag nästan som ny.

Bestämde mig för att testa dagens planerade löppass (lufsande…) på Sörmlandsleden och fick med mig en klubbkompis. Det gick fint, förutom att jag stod på näsan en gång. Ingen fara på taket, jag tog emot mig med händer och knän. Fortfarande orkar jag 11-12 km vilket är underbart, tar dag för dag och ser hur det går.

Idag är ett besök på gymmet inplanerat. Där har jag inte varit på ett par månader, har känt mig trött, svullen och obekväm med alla speglar. Men nu är jag lite peppad, har hittat lite lämpliga övningar på nätet som jag ska testa. De flesta kan man visserligen göra hemma men det är lättare att det blir gjort om jag är på gymmet och då kan jag köra några maskiner också och även kunna efter vad kroppen tycker om crosstrainer. 

Vi hade en fantastisk nyårsafton! Jag sov middag för att samla kraft och sen var jag pigg och mådde bra hela kvällen – mycket tack vare underbart roligt sällskap! Vi var hembjudna till kompisar och vi var 12 vuxna och 10 barn och allt flöt på hur bra som helst! Barnen var mellan 3 och 9 år och alla kände inte varandra innan, men de lekte och busade hela kvällen och alla var vakna till efter midnatt. Jag, som befarat att jag skulle behöva vila under kvällen, hade jätteroligt, njöt av all god mat och hade varken tid att ta några bilder eller titta på klockan. Så lyckat! Perfekt slut på 2016 och början på 2017.

Vi sköt inga fyrverkerier och det var skönt eftersom jag inte är så förtjust i det, men tidigare på kvällen tittade vi på fyrverkerierna som fick inviga Katrineholms 100-årsjubileum. Det var faktiskt väldigt fint och maffigt. Och för alla er triathlonfrälsta så för jubileumet med sig det positiva att det kommer att ordnas en barn- och ungdomstävling i triathlon nere vid vår vackra bad- och campingplats Djulö i midsommarhelgen – missa inte det!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade