Full rulle

Vi har ju så lugna och harmoniska helger i vår familj, den här helgen var också en helt vanlig helg i vårt liv: det har hunnits med två kalas (varav ett på Busfabriken i Norrköping), ett deltagande i Sörmlandsseriens mtb-lopp i Strängnäs, en extrainsatt barnträning då lokaltidningen skulle komma på besök för ett reportage, en ordinarie barnträning, ett långpass cykel, ett simpass på Centralbadet i Norrköping, uppsättning av klättervägg, byggande av grindar för att hindra ettåring att rymma hemifrån och en hel del annat smått och gott. Jag har i alla fall sovit middag med Eskil både igår och idag, mycket skön paus i logistikpusslet. Och så har jag grämt mig över att jag har så dålig koll på IM-lopp, hade varit så himla roligt att köra EM i Helsingör idag! Men när jag kom på det (typ i måndags…) var det slutsålt såklart. Jag ska minsann skamset erkänna att jag aldrig reflekterat över var Elsinore ligger och hade inte en tanke på att det var Helsingör. Hade varit perfekt! Å andra sidan är budgeten rätt ansträngd så den hade nog inte tillåtit en tävling i den prisklassen, men i alla fall…

Nåja, jag fick till ett cykelpass på 11 mil igår, helt okej. Vissa cyklade runt en sjö i helgen, jag ville inte vara sämre utan körde runt tre, haha. Första 2-3 milen kändes inte alls bra, jag kände mig jättekonstig, nästan lite bakis. Funderade på om jag höll på att bli sjuk men insåg att det nog snarare var sömnbrist, har varit uppe sent den senaste tiden för att fixa mycket med barntriathlontävlingen vi ska ha om en vecka, läs mer om den här.

Jag stannade och tog kisspaus, fyllde på med lite energi och pustade lite efter drygt 2 mil och efter det började kroppen vakna till lite, men det gick åt mer energi än jag är van vid. Stannade i Rejmyre för att fylla på vattenflaskan och där gjorde expediten på Coop min dag. Så himla gullig och trevlig när jag kom in och frågade efter en vattenkran! Jag fick följa med in på lagret medan hon glatt berättade att sommargästerna brukade komma in med dunkar och få fylla upp, och om jag blev törstig någon mer gång när jag var ute och cyklade så var jag så hjärtligt välkommen. Vad lite vänlighet lyser upp!

I Vingåker blev nästa stopp, där köpte jag ett wienerbröd och lite mjölk – bästa mellanmålet! Trots att jag nog banne mig hade motvind hela rundan (jodå, det går), var seg i kroppen och heller inte hade som ambition att cykla snabbt/hårt så tycker jag att jag höll ihop det hyfsat. Men jösses vad jag var sliten när jag kom hem, eller trött i benen snarare, för jag kände mig ändå pigg och fräsch (nåja…) efter massor av mat, en dusch och en tupplur.

Idag föll det på min lott att skjutsa dottern och två kompisar till kalas på Busfabriken i Norrköping. De var minst sagt uppspelta och jag behövde inte direkt vara rädd att somna när jag körde i alla fall. Eftersom det gäller att maxa tiden (och eftersom jag var ungefär noll sugen på att sitta i ett hörn på Busfabriken i två timmar) så lämnade jag tjejerna på kalaset och drog till Centralbadet och hann med en timmes simträning. Skönt med lite bassängträning som omväxling. Nu gillar jag i och för sig ow-simning men eftersom vi inte har något vatten i bassängen i vår simhall så kan jag inte välja och då kan det vara kul att slänga in ett bassängpass när möjligheten ges.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig hos den här lille klutten. Han ser beskedlig ut när han sover, men jösses vilken vilding han är. Den här veckan har han bland annat badat TV-dosan, ätit kaninbajs, rymt från Ica när jag skulle betala varorna, tvättat händerna i toan, bitit blåmärken på mina armar, lärt sig att klättra upp i min badenbadenstol och en hel del annat.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade