Full fart!

Jag har inte lagt ner träningen även om man skulle kunna tro det om man kikar in här på bloggen, jag har bara haft fullt upp med att få tid till själva träningen att jag inte hunnit blogga om den också. Det är kallt och hårt ute men ingen snö vilket väl är ett av de sämsta underlagen enligt mig, för det blir hårt att springa men bara halt och broddunderlag bitvis och det går inte att åka skidor. Gränsfall kallt för cykel var det idag också, men jag gav mig modigt ut på juldagscykling trots 12 minusgrader – påbyltad så jag kände mig helt vadderad. Cykelklubben hade sin årliga juldagscykling och jag tänkte prova att hänga på. Det gjorde jag också, i ungefär tre kilometer, sen tog det modiga slut. Vi cyklade på grusvägar som hade gått fint att åka skridskor på och jag var i vanlig ordning livrädd, de andra försvann snabbt i fjärran. Efter en ganska lång stund vände två killar och kollade vart jag hade tagit vägen men sen bestämde jag mig för att hoppa av och köra asfalt istället. Jag fick ihop drygt 5 mil och det var superhärligt ute med strålande sol, fast ett par vinterskor skulle inte ha varit helt fel…

DSC_0192

Jag passar på att simma lite mer än vanligt nu också när sambon är lite ledig, annars hinner jag inte så ofta ner till simhallen när han kommer hem sent från jobbet. Imorgon hänger hela familjen på och tar ett litet julbad tror jag. Det är ganska tuffa pass jag har simmat nu men det går ganska bra. Dock tycker min tävlingshjärna att det är jobbigt att komma efter ”ungarna” när jag simmar med A-gruppen. I synnerhet i de fall där deras 400-ingar blir väldigt korta, typ 350 eller 300 meter… Men fasen att jag, en halvgammal mamma, skulle fuska för att komma före barn på träningspass. Fast tanken har ju slagit mig… Men det hela faller ju på att mina tvångstankar räknar varje meter jag simmar och inte gör undantag för överhoppade längder 😉

I måndags fick jag tyvärr ett litet bakslag med min astma, annars har den känts välinställd med mediciner den senaste tiden och jag har varit väldigt besvärsfri under träning. Hoppas att det bara var tillfälligt, men jag skulle ändå behöva se till att få en ny utredning som kanske kan göras lite grundligare än den de presterade på vårdcentralen. Någon som har tips på var de är bra på astmautredningar?

Peppar, peppar så har det gått bra att springa också, även när det är fruset och hårt i marken. Skönt, för annars brukar jag få ont i benhinnor och fötter när underlaget ser ut så, men än så länge går det som sagt bra. Har jag möjlighet att springa när det är ljust väljer jag Sörmlandsleden för jag älskar att springa på stigar och kuperat underlag. I söndags sprang jag ett helt underbart pass – rimfrost, strålande sol och helt otroligt lätta ben. Konstigt egentligen för jag hade kört ett hårt testcykelpass dagen innan och jag brukar bli seg i benen av att cykla, men det märktes ingenting alls.

Så rent allmänt rullar det på med träningen men det skulle vara kul om det hände något spännande snart. Och då menar jag inte spännande som i att vara rädd att krossa knän och handleder på glashala vägar utan kanske spännande som i att det kommer massor med snö eller att jag vinner lite pengar och kan åka på träningsläger.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade