Friluftsdag!

Idag var det dags för sista långpasset innan Lidingö. Det har varit ont om långpass den här sommaren, faktiskt inga alls efter Stockholm Marathon… Jag har ju kört någon slags tävling-vila-tävling-rytm i sommar på grund av hälsenor, brutna tår och andra skavanker, inte helt optimalt kan jag säga. Men efter maran har det blivit ett 30 kilometerspass (SM i Motala), två halvmaror (Jönköping och Tjörn) och en mara (Kalmar) så jag får väl räkna in det som långpass, alltid något.

Idag åkte hela familjen till Båsenberga utanför Vingåker, där finns ett litet friluftsområde med golfbana, skidbacke och motionsspår. Det är väldigt fint och mysigt där och ibland blir jag så himla sugen på att åka dit och springa. Kanske inte världens bästa idé just idag eftersom ett pass som ska vara drygt 30 km innebär väldigt många varv på ett elljusspår som bara är knappt 2,4 km, men vädret var härligt och vi åkte dit. Vi hade med mat att grilla och medan jag sprang lekte familjen i skogen, letade efter en utkiksplats och hängde (bokstavligen) i det lilla utegymmet. Det var fantastiskt väder och rätt meditativt att springa varv på varv på det mycket kuperade spåret – perfekt Lidingöloppsträning!

Först sprang sonen med mig ett varv för han ville också träna till sitt Lidingölopp, han har blivit riktigt stark tycker jag och det är kul att han ser fram emot Lilla Lidingöloppet så mycket. Därefter blev det tretton varv ytterligare för mig och efter stretching och lite mat la jag mig i solen mitt på spåret (det är inte så hårt trafikerat) och bara njöt!

image

image

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade