Frågor och svar:

Varför cyklar man på natten?
Svar: Det går liksom inte att undgå. Man kan inte skicka iväg 19000 cyklister i en klump, då skulle det bli alldeles för mycket olyckor. Man startar i startgrupper med ca 60 stycken varannan minut, de starterna håller på från ca 19-tiden på kvällen till 7-tiden på morgonen. Sedan är det en del tävlingscyklister som får starta på förmiddagen. Det är ganska många cyklister som tar kanske 20 timmar på sig att köra de 300 kilometrarna, så det innebär att de får cykla på natten oavsett när de startar. Nu går första starten på fredagskvällen och målet stänger klockan 24.00 på lördagen, loppet håller alltså på i totalt 29 timmar ungefär.

Vad hade du med dig?
I mina väskor på cykeln hade jag: en underställströja, en sport-bh, ett par strumpor, ett par tunna handskar och en mycket tunn väst (allt förpackat i plastpåsar). Det var jag mycket glad för när jag grät för att jag var så blöt och kall när det var 9 mil kvar. Strumporna var det inte tal om att byta, med mina kalla fingrar hade jag aldrig fått av skorna, men det andra använde jag.
I ryggfickorna hade jag: en banan, två energibars, två påsar flytande energi (typ som gel, fast mer i vätskeform), lite godis, några näsdukar, mobilen (i två plastpåsar) samt en väldigt tunn jacka.
På ramen hade jag: två flaskor vätska och en fasttejpad regnponcho.

Jag hade användning för det mesta så inget kändes onödigt. Visserligen åt jag inte så mycket av det jag hade med mig utan använde mig av depåerna, men jag vet av erfarenhet att när min energi tar slut så gör den det på en gång och jag ville inte riskera att vara ett par mil från närmaste depå då.

Nu till simningen, skriver mer senare.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade