Första maj

Nu är våren välkomnad men den verkar lite blyg för i morse var det hur kallt som helst! Dagens träning blev massor av jobb i trädgården, men jag har sprungit backintervaller också.

Nu tittar jag på Humorgalan för varenda unge, vi är Världsföräldrar och det tycker jag att alla ska vara! Vi har inte massor av pengar, men vi skänker varje månad pengar till Barncancerfonden, Röda Korset och så är vi Världsföräldrar då. Att bli Världsförälder kostar ungefär tre kronor om dagen och vilken idrottare kan inte avvara det? Det blir 100 kr på en månad och ärligt talat – det är inte mer än en cykelfika/en burk fästvalla/två gels/tre bars/en billig cykelslang/ett par löparstrumpor eller lite sportdryck (nu försökte jag hitta alternativ där alla kan hitta något så att man inte behöver känna att ”men det gäller inte mig”…)
Alla som idrottar vet ju att det kostar pengar, det är alltid något nytt man vill köpa – men det är ju egentligen ingen ursäkt för att inte bidra med något till de som har det allra svårast.

Tror att många idrottare är ganska bra på att engagera sig i jippon, att cykla för välgörenhet och liknande och det är ju kanon, men passa på att bli månadsgivare du också.

2 kommentarer

  • Titti, 2 maj, 2014

    Tyvärr är det nog ganska många som inte kan avvara 3 kronor om dagen och 100 kr i månaden. Barnfattigdomen i Sverige är enorm och många människor saknar tyvärr kontantmarignal. Men har man möjlighet så är det toppen att kunna hjälpa till. Jag tycker det är viktigt att kunna hjälpa till där man kan och för mig känns det mer konkret att handla en matkasse till någon genom Giving People (då lämnar man matkassen direkt till den som behöver den, inga mellanhänder där saker försvinner) eller skicka ett paket helgmys via samma organisation. Vi är även med i WSPA (på dotters begäran) och postkodlotteriet (där vi varit med från första början och där stora summor försvinner).

  • Marie Sandberg, 2 maj, 2014

    Ja men absolut, så är det ju! Det här inlägget vände sig ju mest till idrottare som faktiskt lägger stora summor på ett fritidsintresse så det var så jag tänkte. Det är jätteviktigt att tänka på alla som behöver!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade