En puss i påsk

Det uttrycket använde alltid min älskade ridlärare när jag hängde ute på ridskolan under min uppväxt: ”om du hjälper till med det här får du en puss i påsk”. Det var nog aldrig någon som fick en puss och jag har faktiskt inte heller fått det i påsk, för jag har varit helt ensam hemma. Resten av familjen blev sugna på att åka till fjälls över påsk, det blev verkligen inte jag för nu är jag klar med vintern. Jag planerade in en lång cykelhelg som tyvärr stoppades en del av ett ont knä, tråkigt. Jag började känna av det i början på veckan, det gör ont mitt på knäskålen och precis i överkant av den och jag fick för mig att det kom av cyklingen. Det värker inte utan skär till i vissa rörelser, så jag vågade inte cykla så mycket. Synd, för klubben hade träningshelg så jag kunde ha fått sällskap alla fyra dagarna om jag velat. Väderprognosen några dagar innan påsk visade muntert snöblask och det såg ju inte så roligt ut, men desto roligare var det att prognosen var fel och nästan hela påsken bjöd på strålande sol, härligt! Lite tråkigt dock att de efterlängtade långpassen på cykel uteblev, men det går ju att vara utomhus även utan att träna. Det blev långa promenader, lite trädgårdsfix och så ett löppass.

image

Annars blev det en simmarhelg, flera långa pass med tonåringarna i A-gruppen, roligt! Bröstsim funkade inte för knäet, men annars gick det bra. Jag blev väldigt trött då det var en hel del övningar som jag sällan gör annars, till exempel 20 x 25 meter fjäril, jag orkade knappt lyfta armarna på kvällen. Passet igår var nästan 5000 meter, länge sedan jag simmade så långt. Äntligen börjar jag få tillbaka lite positiva känslor i simningen, jag fick helt okej tider på de 50:or och 25:or som tränarna tog tid på. Skönt, det har gått trögt så himla länge nu.

Jag har legat lite lågt med löpningen också i helgen på grund av knäet, men i torsdags körde jag ett intervallpass som kändes helt okej. Om det är någon som har ett förslag på vad jag skulle kunna använda för uttryck istället för ”helt okej” så är jag öppen för det, det blir lite tjatigt ibland men jag kan ju inte gärna skriva ”episkt” eller så om det känns ”helt okej”.

En bra sak med att vara ensam hemma är att man får äta vad man vill, och det har jag gjort. På bilden är mina middagar som det säkert kan diskuteras, men det var gott och jag blev mätt. Mycket frukt, nötter och lite påskgodis har också slunkit ner under helgen.

image

Barnen blir kvar i fjällen med sin farmor och farfar hela veckan och har påsklov, vilket rent tekniskt innebär att jag också får lov från att hämta och lämna barn och kan ta lite sovmorgon. Jag firar med att simma imorgon också eftersom simningen annars är den träning som är svårast att få till eftersom den krockar med flera av barnens aktiviteter.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade