Det finns inget dåligt väder…

…bara dåliga kläder… Jag är inte så himla väderberoende utan kör oftast på i alla väder, men i morse kändes det motigt. Fyra plusgrader och regn och på schemat stod 2-2,5 timmes cykling. Nu gillar ju jag grusväg och lite lera, men regnet öste ner så det fick bli en nödlösning.

image

Trainer och racer åkte ut på altanen och crossen fick vila. Ett tvåtimmarspass fick jag ihop trots att trainer inte är min favoritgren. Jag trodde att det skulle vara svalt på altanen, och det var det ju såklart jämfört med inne i huset, men plagg efter plagg åkte av tills jag var halvnaken. Lite fick jag ju behålla på, annars hade väl grannarna fått något att prata om – för att inte tala om hur mycket sambon hade skämts… Triathleter är ju annars inte speciellt blyga och pryda av sig och frågan är om inte regeln med förbud mot nakenhet i växlingsområdet finns till för att folk annars faktiskt skulle vara just nakna där…

Igår gjorde jag ett jättebra simpass! Jag har varit dålig på att ta i ordentligt på simningen ett tag, jag har tränat bra med teknik och styrka men inte fått upp pulsen. Nu skulle tonåringarna trimmas inför kommande SUM-simkval och det blev ett toppenpass för min del också. Mycket arm, en hel del ben med fenor men också 4 x 50 meter ben (utan fenor) max, med tidtagning. Jag är typ sämst på det, men jag lyckades förbättra tiden för varje gång och körde den sista 6 sekunder snabbare än den första. Vi körde även 10 x 50 meter från pall där vi skulle hålla hårt tempo, mitt mål var att hålla alla 10 på under 40 sekunder och det lyckades med marginal då jag låg på 36-37 sekunder och jag tappade inte på slutet heller. Överlag brukar jag vara ganska jämn på intervaller, både på löpning och simning.

Det blev vila både onsdag och torsdag den här veckan, jag behövde det och det var skönt. Lite ångest fick jag dock efter tisdagens pass (som jag var så nöjd med) när jag upptäckte att jag sprungit 4 x 3 min max fast det stod 5 x 3… Tror nog kanske inte att min träning står och faller med det, jag är bara lite sifferfixerad.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade