Dags för race!

Nu börjar våren komma med stormsteg, det märks dock inte så mycket på temperaturen men desto mer i almanackan – det blir färre och färre dagar kvar till diverse lopp och redan imorgon blir det premiär. Örebro Halvmaraton står på schemat, ett perfekt träningspass inför bland annat maran. Jag har ju inte precis slösat med fartpass så det är välbehövligt. Det här loppet sprang jag förra året också och satte faktiskt pers på distansen trots halv storm. Jag ser fram emot att testa formen även om det väl rent kroppsligt inte alls är rätt tid i månaden.

Nästa lördag blir det också ett litet fartpass då jag tar med mig träningsgruppen och åker till Kumla Stadslopp för att springa 10 km. Den distansen ger mig alltid lite ångest, det är jobbigt att springa milen! Men det är välbehövligt för mig, jag behöver träna lite på att våga ta ut mig. Jag klarar av att hålla på länge men behöver bli bättre på att våga hålla hög intensitet.

Sen rullar det på, men alla lopp så här tidigt ser jag mest som träningspass även om jag såklart vill prestera bra.

Helgen 1-3/5 ska jag och sonen åka på Tri4fun-läger i Upplands Väsby, det ska bli superkul! Han är jätteladdad och som uppstart på lägret ska vi båda köra Väsby Duathlon – premiär på Duathlon för oss båda. Sonen hoppas på att träffa lite andra barn i sin ålder på lägret och chanserna är goda – det är 19 barn anmälda som är födda 2006-2008 (sonen är född 2007). Det blir nog ett kanonkul läger, de ska till exempel ut till Arlanda Test Track och cykla. Jag ska hänga med sonen och hans gäng hela helgen förutom på söndagseftermiddagen då jag åker in till Stockholm och kör ett långpass på maratonbanan med Team Stockholm Maraton. Jag körde det förra året också, det är en kul grej, bra att friska upp minnet av banan och toppen att få draghjälp för ett långpass i rätt tempo.

Någonstans här emellan ska det klämmas in en del cykel också, för helgen efter maran (som går av stapeln 31/5) är det dags för Tjejvättern tillsammans med Team Skoda och Halvvättern med mina cykelkompisar och sen går det i en rasande fart de sista veckorna innan VM i Motala. Fullt upp framöver alltså, för sen ska vi få in dansträning och uppvisning för dottern, simning för sonen (och mig), ett antal barnkalas som barnen är bjudna till stup i kvarten och så lite allmänt soffhäng och pyssel i hus och trädgård. Men det blir bra!

Hej våren, nu kör vi!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade