Cykelsöndag

Idag var det dags att cykla runt och besikta banan som ska köras på min cykelklubbs tävling Ceresloppet nästa helg. Det var stor uppslutning och vi var nog 20-25 stycken som rullade iväg klockan 10. Jag är verkligen inte helt bekväm med så stor klunga och inte blev det bättre av att folk for lite hit första biten på grund av massor av grus på vägen. Jag gillar verkligen inte det sättet att laga vägar på, att spruta ut lite olja och strö på massor av grus.

Efter en stund svängde vi ut på en annan väg och det blev bättre. Det blev en stund med väldigt ryckig körning innan vi kom in ett någorlunda jämt tempo, men då gick det å andra sidan väldigt lugnt istället. Jag, som brukar ha svårt att hänga med klungor, fick nästan åka och bromsa lite – mycket ovant. Efter ca 75 km var det fikapaus vid en sommarstuga, en av cyklisterna som äger en Ica-butik hade ordnat mackor, kaffe och chokladkakor. Jag dricker inte kaffe, men det fanns läsk också. Dock hade jag behövt varmt kaffe för jag började frysa per omgående.

image

image

Vi åkte ganska snart vidare, då i två grupper eftersom inte alla skulle åka hela banan. Jag valde den lite kortare turen för att komma hem lite skapligt till familjen. Vi var runt 12 stycken som gled iväg med riktning Vingåker och Katrineholm, men i Vingåker ville några ta en annan väg så i slutänden var vi 6 stycken kvar de sista 30 km. Vi körde på lite hårdare och fick till riktigt bra rotation i gruppen, jättebra träning för mig!

Jag var både ganska mör och hungrig när jag kom hem med ganska så exakt 11 mil i benen. Lite mat, styra upp lite syskonbråk, lite vila och sen ombyte för jag och sonen drog iväg på nästa pass. Det var en kollega till mig som hade önskat lite löpträning med tekniktips för sig och sina kompisar och det är alltid kul. Sonen cyklade dit och var sen med och sprang lite hit och dit, mycket nöjd med all uppmärksamhet han fick.

Jag känner mig rätt trött och slut nu, tävlingen från igår gör sig också lite påmind i benen. Det blir tidig sänggång ikväll!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade