Coopertest och stress

Just nu vill jag bara att januari ska vara över! Det är musikal, kurser, födelsedagar, kalas och så ska sambon iväg en långhelg med sina kompisar. Förut var jag gråtfärdig när alltihop snurrade runt runt i huvudet, men nu är allt noggrant inskrivet i almanackan, allt som ska göras är nedkokat till punktform och sambon har fått ta tag i sina delar av det hela (typ lämna in sina tider för hämtning och lämning när jag är i Stockholm på kurs). När jag stressar upp mig riktigt mycket känns det som att jag har massor av sms att svara på och minsta småsak blir jättestor. Listor i punktform hjälper!

Det kan tyckas mycket att få in träning i detta också, men det är min ventil och röda tråd så den behövs. Jag har meddelat coach Dala när jag är som mest upptagen så jag inte behöver bli stressad över långpass som inte hinns med under intensiva helger.

Nu i helgen har jag avverkat ytterligare två test på listan: ett Coopertest och ett 3 timmar långt trainerpass. Coopertestet gjorde jag igår förmiddag tillsammans med ett gäng från Julita Triathlon. Vi valde den varianten där man springer 3000 meter så fort man kan och vi hade en uppmätt sträcka, lätt kuperad, som skulle springa två varv på innan ett ca 400 meter långt upplopp. Det var snöigt på vägen men hyfsat fäste större delen av vägen, det var också rejäl motvind bitvis. Jag var grymt nervös innan, jag är alltid orolig för att inte klara av att ta ut mig ordentligt när det ska gå på max. Den här gången gick det riktigt bra! Jag klarade inte riktigt av att hålla rygg på Micke som låg först, men jag tyckte att jag trummade på rätt bra ändå och var helt slut när jag kom i mål.

image

Min tid blev 11,26 – en tid som ska förbättras i april!

Här är gänget som sprang, jag var tvåa i mål men vi var väldigt jämna.

image

Bilderna har Dala tagit, jag stjäl bilder mest hela tiden för både bild och karta från inlägget om nyårslöpningen stod Klas Bringert för.

Efter testet blev det bastu, riktigt skönt eftersom det blåste småspik ute.

Idag var det dags för långt cykeltest, 90 km alternativt 3 timmar trainer stod på schemat. Eftersom jag inte har en chans att få till rimlig puls utomhus nu valde jag trainer. Till sällskap hade jag Den engelske patienten första två timmarna och Jonserud Sundby och gänget på slutet.

image

Herrejösses vad jag svettades! Det rann ner längs kroppen och på golvet, kläderna gick att vrida ur efteråt och jag drack mängder med vatten.

image

Men jag fick ihop mina tre timmar med hög intensitet, fast visst lockade solen, snön och pulkabacken…

image

Som avslutning på helgen får ni en bild på Oloftårtan jag och min bror bakade till min brorsons treårskalas.
image

2 kommentarer

  • Klas, 3 januari, 2016

    Planering är A och O, heja heja! 3.48 i snitt på 3 km är bra. Jag borde kunnat hänga på om det bara inte varit för tuppen i halsen… Får göra testet senare under januari, eller på Gran Canaria vecka 5 =) Vi hörs & ses!

  • Marie Sandberg, 13 januari, 2016

    Tack! Nästa gång är du frisk och med! Fast då hade jag tänkt springa snabbare…

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade