Clas Björling Camp 2015

Det var lite körigt förra veckan med mycket på jobbet, skolavslutning, fixande hemma och annat så det blev tyst på bloggen några dagar. Nu är jag tillbaka igen och kan berätta att jag faktiskt varit på läger! Min budget för träning och tävling är mycket begränsad och att ta en sväng till Playitas finns liksom inte på kartan. Sen finns det helgläger i Sverige lite då och då men jag har känt mig väldigt osäker på tränarkompetensen på dessa kurser och de har också varit ganska dyra. Men så dök Clas upp med ett läger som verkade bra och dessutom var prisvärt. Jag har egentligen ingen aning om Clas teoretiska utbildning heller, men han är tillräckligt erfaren för att jag ska lita på det och jag gillar hans tänk. Jag anmälde mig och nu i helgen var det dags. Platsen var metropolen Mockfjärd och redan på väg dit fick jag onda aningar. Jag fick nämligen åka grusväg de sista två milen (tack gps:en…) och började fundera på om det var världens ände jag skulle till. Väl framme fanns det i alla fall både rondell och Ica ;).

Packade in på vandrarhemmet där jag skulle dela en liten lägenhet tillsammans med tre andra tjejer. Rätt nervös var jag, för även om jag nog för det mesta verkar väldigt social och pratsam så är jag ganska blyg ibland.

Första lunchen var lite tyst, men sen var det full rulle hela helgen. Vi var fem tjejer och åtta killar på varierande nivå och i olika åldrar. Vädret var strålande på fredagen och vi började med lite simning i en sjö. Termometern i vattnet visade 15 grader och visst var det kallt till en början, men sen gick det finfint att simma. Jag fick dock gå upp på land när det var genomgång, jag blev för kall av att stå stilla i vattnet.

image

Under fredagen hann vi också med ett cykelpass i solskenet innan det var dags för middag och att lära känna varandra lite mer. Kanske att mina rumskompisar fick lära känna mig något mer än de kanske önskat, då det visade sig att jag tydligen både snarkar och pratar i sömnen…

Lördagen skulle också bli fin och 8.15 satt vi på cyklarna för ytterligare ett pass. Fartlek i olika ansträngningszoner stod på programmet och det kändes riktigt bra. Cyklingen följdes av ännu ett simpass och därefter åt vi lunch vid sjön.

image

image

image

(Jag har lånat några bilder från Anna-Maria som också var med på lägret)

Eftermiddagen bjöd på en stunds vila i solen innan vi stack ut på ett lätt löppass. Trerätters fick vi till middag båda kvällarna och det smakade fantastiskt! På lördagskvällen var vi uppe lite längre och pratade och det var trevligt. Några av oss var så sugna på smågodis att vi faktiskt övervägde att köra till Borlänge (Mockfjärd har just inte dygnet runt-öppet) , men till slut nöjde vi oss med lite mörk choklad som vi letade fram i packningen.

Jag sov som en prinsessa (inte hon på ärten) på natten och hade tydligen låtit mina rumskompisar sova hyfsat också… Söndagen bjöd på genomgång av styrkeövningar på Mockfjärds atletklubb samt ett sista löppass där vi sprang i olika ansträngningszoner.

image

Vi avslutade lägret med en långlunch med trevliga diskussioner. Hela lägret var det högt till tak och jag vet inte hur många diskussioner som handlade om hur man bäst kissar när man simmar/cyklar/springer och hur man undviker att bli bajsnödig. Min älskade kollega tycker att jag håller på med en äcklig sport men alltså – jag vill ju bara komma så snabbt som möjligt till mål 🙂

Jag är väldigt nöjd med helgen och jag fick många nya träningstips och mycket härligt umgänge. Det enda jag möjligtvis hade kunnat önska mer av var individuell coachning, lite petande i teknik och så, men annars var det toppen!

En kommentar

  • Lindakatarina, 17 juni, 2015

    Kul, synd att det krockade med Uppsala triathlon. Nästa gång händer jag gärna med 🙂

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade