Byte av träningsmiljö

Ja, i alla fall tillfälligt – den här veckan och nästa är det Kungsholmen som gäller. Jag är hemma i helgen men tisdag till fredag denna vecka och måndag till torsdag nästa vecka bor jag på hotell med utsikt över Västerbron.

image

Jag hade mailat Friskis och Svettis Kungsholmen i förväg för att kolla träningsmöjligheter, främst cykel, och fick veta att man under januari kunde hämta ut en gratis provträningsvecka – perfekt! Jag hämtade ut min i tisdags och då får jag träna till och med tisdag. Det blir spinning tisdag och torsdag den här veckan, spinning måndag och tisdag nästa vecka + ett pass cirkelfys. Utöver det blir det löpning.

Jag kan säga till er som tränar på Friskis i Katrineholm – njut av era fina lokaler! Allt är inte bättre i storstan… Dessutom är det ju sjukt mycket folk överallt här, vilket innebär att det blir väldigt smutsigt eftersom det är trappor hit och dit som folk springer i. Lokalerna luktar dessutom typ fis, eller kanske avlopp. Allt detta uppvägs dock av supertrevligt bemötande från samtliga ledare och värdar jag träffat, de har varit helt fantastiskt trevliga!

Jag har insett att jag inte kan följa mitt träningsschema slaviskt just nu – det finns till exempel inte en möjlighet i världen att växla mellan cykel och löpning var 10:e minut på Friskis då det är säkert en halvtimmes kö till ett löpband. Så jag kör alla spinningpass jag kommer åt, är flitig med mina styrke-/prehabpass och så blir det löpning (ungefär) enligt schema. Igår stod 4 x 4 min-intervaller med 3 min joggvila på schemat, men jag ville se mig omkring lite så det blev 10 km jogg runt Kungsholmen först. Därefter körde jag intervallerna i Rålis och på Norr Mälarstrand. Tungt gick det men jag gjorde det i alla fall. Jag var lite mör i benen efter tisdagens spinningpass med intervaller, ett riktigt roligt pass med en peppade ledare. Innan spinningen körde jag lite styrka, även om det var väldigt trångt om utrymmet på Friskis. Ikväll blir det liknande upplägg: 30-40 min styrka och sen 75 min spinning. Perfekt att träna ordentligt när jag ändå inte kan träffa familjen, imorgon när jag kommer hem är det vilodag!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade