Bloggtrött? Och ja, ett Lidingölopp också.

Jag har bloggat på olika sidor i ungefär nio år och under den tiden har blogg efter blogg jag följt lagts ner eller runnit ut i sanden. Trots det har jag hängt i, jag gillar att blogga och har inte känt något tvång att skriva. Men nu upptäcker jag både lite nu och då att det runnit iväg lång tid mellan inläggen. Är jag bloggtrött? Tror inte det egentligen, det är liksom bara resten av livet som kommer ikapp ibland så jag inte hinner. Och även om jag skriver för att jag gillar det så vill ju jag såklart att folk ska få ut något av att läsa också och emellanåt velar jag vad jag skriva om. Vad vill ni läsa? Bara om träning? Om träning och familjeliv? Om åsikter och grubblerier? Förresten, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för avsaknaden av svar på kommentarer! Upptäckte nyss att det ligger massor av kommentarer som väntar på granskning, de brukar dyka upp som notiser i mailen men har inte gjort det. Ska godkänna dem direkt när jag går in på sidan via datorn nästa gång. Tack för att ni tar er tid att lämna några ord!

Det blev ju ett Lidingölopp förra helgen och det var kul! Men så himla dammigt, det hade ju inte regnat på evigheter så banan var superdammig, vi sprang fram i ett stort moln av damm – ungefär som en buffelhjord på stäppen (eller är det savannen?). Efter 2 km var jag så torr i halsen att det sved och det sved även duktigt på knäna av all Linnex. Det var i och för sig all smärta jag hade, i knäna gjorde det inte alls ont och tånageln hade jag tejpat fast med kinesiotejp så den gjorde sitt jobb. Det märktes ju såklart att mitt senaste långpass var maran på EM i Polen (24 juli…) och jag blev väldigt trött i benen, men i övrigt var kroppen med på noterna. Jag hade just inga tidsmål och brydde mig inte så mycket om placering heller, därför var det helt okej att jag var tvungen att gå lite i både Grönsta-, Abborre- och Karinbacken sista milen. Kom i mål på 2,22 och det är ingen supertidigt men jag var efter förutsättningarna nöjd! Och smutsig, jag var helt svart på benen (för att inte tala om hur jag såg ut i näsan…).

Efter loppet blev ett traditionsenligt besök på Eriksdalsbadet där en nöjd tjej bärgade två simmärken. 

På söndagen sprang barnen och båda var nöjda med sina lopp.

Min nagel då? Jo, den åkte ju såklart av med tejpen, men jag har snart en ny.

Senaste veckan har jag ägnat mig lite åt att förundras över trångsynta människor som helt uppenbart saknar förmåga att föreställa sig andra människors situation – kan bli en del pinsamt dåliga diskussioner då. Ganska skrämmande hur stort utrymme vissa får (tar?) i media och sociala medier utan att egentligen ha så mycket på fötterna för sina påståenden. Men mer specifik än så blir jag tyvärr inte idag…;-) 

I övrigt blir det inte supermycket träning just nu. Av flera skäl – dels har jag inte hunnit då det varit mycket annat och dels så tycker jag att det är bra med en period där inte all träning behöver vara specifik och strukturerad. Just nu vill jag bara åt rörelseglädjen och jag tror att man (jag?) mår bra av en säsongsvila som inte behöver betyda att man ligger på soffan hela tiden, men där man vilar sig lite från krav och hårda pass och bara kör det man är sugen på. Men det är bara min personliga åsikt som inte är uppbyggd på forskning.

2 kommentarer

  • Jill, 4 oktober, 2016

    Det tror jag du gör helt rätt i! (Träningen alltså!) En av dina bästa åsikter faktiskt!
    Du har gjort en kanonsäsong!

  • Marie Sandberg, 5 oktober, 2016

    Tack! kram

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade