Bloggtorka?

Det har visst varit lite tunt med inlägg här de senaste veckorna, men det har å andra sidan varit lite tunt på träningsfronten också. Veckan efter Motala var tänkt att bli lite lugn, men då jag fick ont i en hälsena och i den andra fotens undersida efter misären och det kalla vädret i Motala så blev det lugnare än planerat. Träningen bestod i ärlighetens namn mest av traskande i djurpark och lite lek i hoppborgar och äventyrsbad. Kanske välbehövligt, men jag sneglade längtansfullt på backarna uppe i Kläppen där vi var på semester och var bra sugen på lite backintervaller. Det blev det dock inga sådana, i själva verket har jag inte sprungit alls på två veckor, med undantag för lite uppvärmning inför Vansbrosimningen. Ett lopp som för övrigt var rätt kaosartat och lite av en parodi. De hade ju kortat ner sträckan med hälften på grund av låg vattentemperatur, vilket gjorde att jag kände mig lite avslagen redan innan – jag hade hellre simmat hela sträckan. Det var grymt trångt i starten, startgrupp 2 är en alldeles för rörig och stor grupp och dessutom så hamnade ungefär en tredjedel av deltagarna i min startgrupp, inklusive jag själv, utanför bojarna och fick kryssa mellan båtar och linor för att komma på rätt köl igen. Kom i mål på en ganska dålig tid och hamnade på 125:e plats i damklassen – men jag drunknade ju i alla fall inte…

På väg hem från fjällsemestern stannade vi till hos min kusin med familj i Karlskoga och jag fick långa ridgrejor och rida för första gången på massor av år. Jätteroligt, men jobbigt! Det fanns ju en tid då jag red varje dag, men det är väldigt längesen. Men om jag slutar med triathlon ska jag nog ta upp hästeriet igen – sambon jublar…

Den senaste veckan har det blivit mycket simning, vi har ju ändå hängt vid sjön mest hela tiden. Jag har oftast simmat omkring ungefär samma runda i sjön, en sväng på ungefär 3500 meter, men jag börjar tröttna på den och så slog det mig att jag borde kunna simma i kanotstadion. Deras bojar borde ju inte vara utsatta på måfå, och mycket riktigt – när jag frågade så fanns det markeringar på både 100, 500 och 1000 meter i deras bana och när jag simmade där var det ju en dröm att ha tätt med bojar att navigera efter.

Har cyklat en del också, lite med dottern i cykelkärran. Det går bra och hon tycker att det är rätt roligt, men det får ju inte bli hur långt som helst. Igår cyklade vi till en kompis som bor ca 15 km från oss och så lämnade jag dottern och kärran där och cyklade en runda själv, innan jag hämtade upp resten av ekipaget och trampade hem igen. När jag har cykelkärran vill jag inte ha tempocykeln så då blir det racern eller ibland sambons mountainbike.

Hälsenan är mycket bättre (peppar peppar…) och min sjukgymnast trodde att det inte skulle behöva bli så långvarigt eftersom det inte är något jag har gått och dragit med länge utan det kom ganska hastigt. Hoppas han har rätt, men idag ska jag faktiskt prova att jogga lite.

Collage 2014-07-12 21_40_44

collage_39

Kommentera





Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade