Beck och jag

Snart är andra veckans kurs slut och igår gick min gratisvecka på Friskis ut. Tre av dagarna var jag hemma i Katrineholm så jag är mer än nöjd med att jag hann med fyra spinningpass, ett pass cirkelfys och tre pass egen styrka/rörlighet. Vila fredag, 90 min trainer lördag och långpass löpning (2-2,5 h stod på schemat, det blev drygt 28 km på 2,23) tillsammans med en kompis i söndags blev helgens träningsfacit, övrig tid ägnades åt familjen och åt teater:

image

image

Jag rivstartade Stockholmsveckan med lite styrka och 90 min Giro 4, ett spinningpass anpassat för landsvägscyklister. Bra träning men inte jättekul. Benen var rätt trötta efter söndagens långpass också. Igår körde jag ett spinningpass med intervaller, samma pass som jag körde förra tisdagen och det är ett riktigt roligt pass! Direkt efter körde jag cirkelfys och det gick över förväntan, det var väldigt funktionella och bra övningar och jag hade inte lika dålig teknik som jag befarat. Jag kunde till och med göra godkända benböj, jag trodde jag var för stel.

Idag stod löpning på schemat (fast nu ljuger jag, jag har inte läst på schemat utan bestämde mig bara för att lite distanspass i skönt tempo kunde passa efter de senaste dagarnas cykelintervaller). Jag valde att springa runt Söder och fick således värma upp med Västerbron… När jag kommit över tog jag varvet motsols och höll på att springa vilse redan vid Reimersholme men sen gick det fint. Förutom att jag alltid hamnar på så konstiga ställen när jag springer, ställen som skulle passa perfekt i en Beckfilm. Ni vet, tomma båtmarinor, mörka koloniområden, konstiga tunnlar, stora färjeterminaler med containrar överallt och mörka prång under stora brofästen. Min pappa skulle inte bli glad om han visste var jag sprang… Jag är dock ganska obekymrad – till mina kurskompisars stora förskräckelse. På väg hem valde jag bort Söder Mälarstrand, inte för att jag har någonting emot just den vägen men jag älskar väl inte direkt Västerbron. Jag tog en genväg som inte alls blev en genväg och jag var rätt ensam om att fara omkring i löparkläder i Gamla Stan.

Skickade sms till sambon och min rumskompis innan jag stack iväg och fick det här svaret från sambon. Och det är klart, han har ju en poäng där…

image

Ja ja, jag blev ingen huvudperson i någon ny Beckfilm idag och nu är det hög tid att plugga det sista inför morgondagens examinationer.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade