Bättre sent än aldrig – och lite bröllop

Jag såg att jag lite löst lovade en årskrönika någon gång i januari, det är ju ett tag sen nu… Det är väl kanske inte så intressant egentligen för ni läsare är väl stammisar och läser alla mina inlägg, för statistik och memorerar resultat? Haha, nej det tror jag ju såklart inte (faktiskt så skulle det vara lite läskigt om någon faktiskt gjorde det…) men det går ju lätt att hitta racerapporter och om jag får tummen ur och uppdaterar resultatsidan så kan ni ju kolla där. Men bättre sent än aldrig ändå, ni får en sammanfattning i miniformat här:

2016 bjöd på ett friskt och skadefritt år vilket gav förhoppningar om bra placeringar och personliga rekord. Riktigt så blev det inte, jag lyckades visserligen sänka mitt pers på halvmaran med någon halvminut, men i övrigt fick jag nöja mig med hyfsat stabila prestationer men inga kanontider. Jag sprang några mindre lopp och så Stockholm Marathon, körde Tjejvättern och Halvvättern och sedan var det triathlon som gällde. Jag hade en tung sommar och höst löpmässigt, men det har varit åtminstone lite bättre i vinter.
Den totala träningstiden under året var strax över 400 timmar, exakt tid har jag faktiskt inte eftersom mina simtimmar mellan vecka 1 och 24 har slarvats bort. Ja, det var min komprimerade årskrönika, nu hoppar vi tillbaka till nutid.

Just nu är jag upptagen med att sitta i soffan och titta på när mitt nagellack på tånaglarna håller på att torka, lite tittar jag på mello också. Träningskläder och utrustning är sorterade och min fina Nishiki ska åka till en ny ägare i Tranås på tisdag, nästan lite sorgligt faktiskt. Men jag längtar till våren nu så jag får prova min nya Giant. Hoppas på toppenväder i påskhelgen, då ska jag ha ett litet cykelläger för mig själv när resten av familjen åker till fjällen.

Simning i torsdags, det gick helt okej. Det är lite rossel kvar i luftrören men det blev bättre och bättre under passet så det kändes ändå som att det gick bra för kroppen att träna. Igår var vi på familjekväll i Båsenberga tillsammans med sambons kollegor. Mycket trevligt och jag kan verkligen rekommendera Båsenberga som ligger utanför Vingåker. De har konstsnöspår som brukar öppna rekordtidigt, en stor och nybyggd värmestuga/cafeteria/skiduthyrning/omklädningsrum som är jättefint och fräscht och så har de imponerande många nedfarter. Ett åkband med tillhörande backe för de allra minsta och en knapplift med vilken man tar sig till en barnbacke, stora backen, en skogsslinga och en fin hoppbacke med hopp och rails.

image

Idag kände jag mig verkligen lite sådär när jag vaknade. Jag hade varit vaken flera gånger i natt och druckit vatten för att det killade i halsen och var långt ifrån utsövd. På jobbet har jag väldigt besvärligt med klåda i halsen och rethosta men på helgerna brukar jag inte märka så mycket av det. På grund av allt hostande (jag har egentligen inte hosta utan jag får hosta med flit för att liksom klia i halsen) kändes halsen sårig och öm och kroppen var allt annat än pigg. Men barnträning stod på programmet så det var bara att harkla igång och åka ut till Julita. Väl där piggnade jag till och det var jätteroligt på träningen. Just idag krockade träningen med basketmatcher, bandyturneringar och friidrottstävlingar så det var en ganska liten skara barn, men vi har faktiskt 15 stycken inskrivna i träningsgruppen nu till våren – jätteroligt. Vi körde löpteknik, motorikbana och minitriathlon. På bilden ”simmar” barnen innan det är dags att träna på att få på strumpor, skor och hjälm snabbt.

image

Efter lunch sov jag en dryg timme och kände mig sedan mycket bättre i kroppen. Frågan var bara: skulle det bli en vilodag? Jag ville gärna ut och ta lite luft och till slut bestämde jag mig för en lätt joggingtur. Kroppen kändes helt okej, ingen sjukdomskänsla, men luftrören var lite ansträngda. Väl hemma ångade jag luftrören samt tog ett hett bad så nu borde jag antingen ha satt igång en förkylning om det är det som spökar, eller jagat iväg den. Det känns ju aningen drygt om jag ska bli sjuk igen… Hoppas inte!

Just det, jag skrev ju om bröllop i rubriken och jag vill inte bli anklagad för falsk marknadsföring. Det är inte jag som ska gifta mig, men vi har blivit bjudna på bröllop i sommar. Så himla kul, det är alltid en ära att bli inbjuden till bröllop och självklart ska vi försöka se till att vi kan gå. Men vi är inte Familjen Uppbokad för inte, såklart stod det redan annat i kalendern det datumet. Det är nämligen samma helg som Ångaloppet, men mitt lopp med Christian i mixklassen är det ingen fara med för det går dagen efter bröllopet. Däremot finns det barn- och familjeklasser på lördagen och de ville barnen tävla i så en helhelg var planerad. Men bröllop är ett speciellt tillfälle som inte kommer igen så vi ska nog få ihop det.

Nu är det snart sovdags, det blir spännande att vakna imorgon och se om det blir cykeldag eller sjukdag… Men Vasaloppet på tv blir det i vilket fall som helst.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade