Barntriathlon och Höstsimiaden

Sitter skönt uppkrupen i fotändan av dotterns säng, vi lyssnar på Laleh, dottern ska sova och jag bloggar lite. Mysstund.

Helgen har, förutom en del egen träning, fyllts med barnidrott. I lördags körde vi triathlonträning utomhus, det var kallt som attan men soligt och de barn som var där var superduktiga! V

image

i körde balans- och teknikträning på cykel varvat med löpning i backe och på teknikbana. Passet avslutades med en liten duathlon.

Söndagen spenderades i simhallen, verkligen hela dagen! Det var dags för årets upplaga av Höstsimiaden, en simtävling för barn upp till 12 år och som går av stapeln på många ställen i landet. Sonen tävlade, jag var tidtagare/tränare och sambon satt i sekretariatet så det var fullt upp. Dottern fick semester och hade mys med mormor och morfar. Sonen och hans kompisar var riktiga kämpar för det blev en lång dag. För Augusts del blev det tre individuella starter; 25 meter frisim, bröstsim och ryggsim och två lagkappsstarter; sträcka 2 i en lagkapp på 4 x 25 meter frisim och sträcka 2 (bröstsim) i en lagkapp på 4 x 25 meter medley. Tyvärr blev småkillarna diskade i båda lagkapperna och besvikelsen var stor. I frisimslagkappen blev det en tjuvstart och det kunde de ta, men i medleyt var de så noga med att inte tjuvstarta eller överväxla så de var övertygade om att de skulle få medalj (det var bara tre lag med) och var lyckliga, men efter en stund fick de veta att de blev diskade på grund av ojämn benspark på fjärilssimmet. Visserligen ska rätt vara rätt, men jag kan tycka att bandomaren var lite väl hård faktiskt – det är småkillar det handlar om. Tårarna rann och för sonens del var det en klen tröst att han persat med fyra sekunder på frisimmet och simmat superfint både i bröst, rygg och på lagkapperna. Ibland är simning en grym sport… Som tur är så kan glass nästan ersätta en medalj och de hade överlag en väldigt rolig dag.

image

Jag har en återhämtningsvecka den här veckan och det passar rätt bra in i adventsförberedelser och annat. Simpasset igår kväll körde jag visserligen på ganska tufft, men i övrigt blir det hyfsat lugnt. Idag sprang jag en timmes återhämtningslöpning och för en siffernörd som jag är det här ganska sköna, jämna siffror:

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade