Augusti är en racetät månad

Ja, det är ofta mycket lopp i augusti, både små och stora. I lördags var det ju som sagt simtävling och sedan dess har jag hunnit med även ett swimrunrace och att springa en kvartsmara. Katrineholm Swimrun arrangerades av båda ”mina” klubbar; Julita Triathlon och Katrineholms Simsällskap och i år deltog jag – förra året var jag funktionär med liten Eskil i sjal på magen. Jag blev tillfrågad om att delta av en tjej jag inte kände innan tävlingen – eller egentligen så frågade hon inte mig personligen utan gjorde en efterlysning. Nu är jag väldigt glad att jag hakade på, för vilken jättetrevlig ny bekantskap! Under loppet var jag den lite starkare men det gjorde mig inget alls – jag tyckte det var kul att få peppa och stötta. Vi hade ett riktigt roligt race och att det sen räckte till en andraplats i damklassen var ju extra kul.

Foton: Sara Larsen, Andreas Assermark, Patricia Blomqvist

Det passade mig rätt bra att det inte blev ett lopp på maxbelastning eftersom jag, två dagar senare, hade en kvartsmara på schemat. Dagen efter blev dessutom vilodag för mig men inte för barnen, de körde Maxitrampet, ett mtb-lopp. Superduktiga och även om det inte var någon tidtagning och inte en tävling i egentlig mening så var August mycket nöjd (och helt utpumpad) med att komma i mål som tvåa i klassen 10-12 år.

I tisdags var det dags för årets upplaga av KK-joggen och vädret var soligt och väldigt varmt (surprise den här sommaren…). Först ut var barnloppen och jag hade fullt upp med att heja på alla barn jag kände igen – för det var många! Mina egna barn var glada och nöjda med sina lopp – skönt! Jag är också nöjd med mitt lopp, men jösses vad trött jag var. Målet var att vara under 40 minuter på milen, men att inte bli för besviken om det inte gick – jag tycker att det är en tung bana och så var det ju väldigt varmt. Men det lyckades – med råge! Jag passerade milen på 39,21 och gick i mål på 41,25 tror jag. Sista 4 kilometerna var benen som timmerstockar, men även om jag fick kämpa lite med det mentala så är jag riktigt nöjd med pannbenet – skönt!

Jag kom på 7:e plats i damklassen och blev bästa lokala dam.

Nu har jag haft lite cykelfokus, igår tränade jag lite vind och kurvtagning och idag har jag tagit hand om min cykel – det är den inte van vid. Nu är den skinande ren, vilket man inte kan säga om Rickards tandborstar. Han undrade lite stillsamt varför jag var tvungen att rengöra växlar och kedja med just hans tandborstar, men det var ju inte så konstigt för de var störst. Jag har även bytt ut lite gulnad skyddsplast och fixat lite smått och gott. Upptäckte att den skulle må bra av lite ny styrlinda också så det ska införskaffas imorgon.

På lördag är det race igen!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade