Att hänga med i (och acceptera) kroppens svängningar

Jag har ibs och ett litet hiatusbråck (bråck på övre magmunnen) vilket gör att jag mer eller mindre alltid har lite besvär med magen. Det verkar inte vara alltför mycket kopplat till vad jag äter men svänger däremot rätt mycket ikapp med kroppens hormonnivåer. Tyvärr är graviditet ett tillstånd som min mage inte gillar, jag har haft magbesvär alla mina graviditeter och den här är inget undantag. Tyvärr. Precis efter att jag publicerat förra inlägget slog magen till med full kraft och jag blev rätt däckad. Kramper och smärtor i magen, några sömnlösa nätter och två sjukdagar nedbäddad i soffan innan det, tack och lov, började vända tillbaka åt rätt håll igen. Det är ju inget som är farligt, det är utrett och jag vet vad det är, men det tar mycket kraft och det är svårt att orka njuta av graviditeten när jag inte mår bra. Det blev såklart lite paus i träningen ett tag även om jag försökte att åtminstone promenera lite eftersom det brukar kunna lindra magbesvären, men nu är det (peppar, peppar…) bättre igen – hoppas det fortsätter. 

Ärtan mår i alla fall finfint och nu befinner sig hela familjen på sportlov i Kläppen – underbart! 

Vi har haft sällskap av kompisar halva veckan men de har nu åkt hem, så vi får njuta av både härliga dagar med bus och sällskap och dagar med bara familjen. Barnen är jätteduktiga och på bra humör större delen av tiden. Dottern går i skidskola och susar nu fram jättefint med parallella skidor och bra kontroll. Sonen har fått ett par privatlektioner och fått bättre teknik och vågar nu, till sin stora glädje, åka alla svarta backar. Jag njuter av att kunna åka med familjen i backarna utan känningar av fogarna. Benen blir tröttare än vanligt och tröttast blir jag av att försöka få på mig pjäxorna, men det är roligt att kunna hänga med familjen. 

Två längdpass har det blivit. Hade nog egentligen tänkt åka mer, men jag känner att jag är i stort behov av att bara hänga med familjen och inte planera dagarna så mycket. Dessutom vill jag gärna ha bra spår och lättvallat eftersom jag inte vill slita för mycket för bäckenets skull och då har jag valt bort de dagar när det snöat. Jag får ta det lite lugnt för att inte få sammandragningar och så blir jag trött i ryggen men vem kan motstå en träningslokal som ser ut så här?

Ett pass på 15 km och ett på 16 km har det blivit, får se om det blir ett sista pass imorgon. Mycket vila på soffan blir det också, då funkar det att träna mellan varven.

Jag har fått en ny klocka och är väldigt glad för det! Har haft en Garmin Forerunner 920 xt som jag köpte begagnad och har varit väldigt nöjd med. Tyvärr låste den sig helt för några veckor sedan och jag blev lite ledsen eftersom jag trodde den var för gammal för att någon garanti skulle gälla. Fick dock tipset om att ändå kontakta Garmins support och efter typ 1,5 timme hade jag fått svar om att jag skulle få klockan utbytt mot en ny. Service! Jag skickade in min trasiga klocka och tre dagar senare hade jag fått hem den nya. Garmin verkar vara bra på att ta hand om sina kunder!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade