Återhämtningsvecka

Ja, det är vad som står på mitt schema – men man kan väl säga att det går lite sisådär med den saken. Fast det är väl så att träning ska vara roligt och när jag får tid, möjlighet och vädret är strålande så väljer jag att göra lite som jag vill. Barnen hade beställt övernattning hos mormor och morfar så jag var helt ensam hemma igår morse när jag vaknade. En liten cykeltur var jag sugen på, men i vanlig ordning var jag lite dålig (för att inte säga urusel) på att beräkna hur lång rundan skulle bli så planerade ”ett par timmar” blev 3,5 timme… Trötta ben eftersom jag kört benstyrka på gymmet kvällen innan, men jag fick en rejäl dos sol och frisk luft i alla fall. Väldigt mycket luft, för det var rejäl motvind på hemvägen. Jag cyklade tempo eftersom racern är inackorderad i Uppsala och nytt för i år är att jag blir jättetrött i underarmarna när jag ligger i bågen. Riktig mjölksyra, jag kan inte förmå mig att ligga kvar. Någon som har en idé om vad det kan bero på? När man är ute på egen hand får man bestämma själv – alltså blev det både glass- och smultronpaus, så turen tog totalt över 4 timmar.

image

image

Efter gymmet i tisdags hade jag planerat in ett prova på-pass yoga, en annan typ än den jag brukar gå på. Jag tokstressade från gymmet för att hinna, åt en ljummen yoghurt i farten, sladdade in (inte med bilen alltså – mer bildligt talat) framför dörren till yogalokalen – bara för att upptäcka att det var låst. Shit, var jag försenad? Började det en halvtimme tidigare än jag trott? Dubbelkollar. Den började en timme senare… Luften gick ur mig helt, vad skulle jag nu hitta på? Hade jag något annat ärende att uträtta? Det slutade faktiskt med att jag satt kvar på trappen, jag behöver träna på att vara lite i nuet och göra ingenting. Det var därför en ganska avslappnad jag som gled in i lokalen när ledaren dök upp. Härliga Pernilla på Hälsokompassen (://www.halsokompassen.com), hon får mig att känna mig så trygg! Trots det kände jag att Viryayoga inte är något för mig, i alla fall inte i nuläget. Däremot vill jag köra yinyoga, det passar mig! Visst har hon fin lokal?

image

Någon dag ska jag skriva ett inlägg om min väg till yoga, den har inte varit spikrak.

Idag fick jag i alla fall till ett lagom återhämtningspass, jag joggade en mil, avslutade på stranden där familjen mötte upp för ett kvällsdopp. Ljuvligt! Tyckte i alla fall jag som var uppvärmd, sambon såg lite mer lidande ut när han doppade sig.

Imorgon är det vilodag och helgen kommer att rulla på i faslig fart med midsommarfirande, jobb åt klubben, 50-årsfest hos kompis och så barntriathlontävling på söndag. På måndag tar jag tåget till Uppsala för vidare färd mot Fuerteventura och Playitas på måndag.

Avslutar med en bild från måndagens barnträning. Trevlig midsommar på er!
image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade