Är ni kvar?

Här är det dåligt med uppdateringar märker jag, men efter Hawaii har tiden bara rusat iväg. Första veckorna var vi grymt jetlaggade och somnade runt 19.30 på kvällarna, vi blev ju inte precis piggare av att det blev vintertid lagom tills vi kom hem heller. Därefter har det gått i ett hela tiden tycker jag och när jag suttit vid datorn har jag fixat och donat med en föreläsning. I ett svagt ögonblick hade jag råkat gå med på att, tillsammans med Micke som också var på Hawaii, hålla en föreläsning som tack till alla som bidrog till insamlingen våra kära klubbkompisar startade inför vår resa. Jag har aldrig föreläst om mig själv förut så det var väldigt nervöst och det gick åt många kvällar att försöka spalta upp vad jag ville ha med. Trots det kände jag mig inte ens halvfärdig med förberedelserna när det var dags för mig att kliva fram på scenen. Jag ville gärna få med både tuffa och jobbiga saker och även anekdoter och skämt men det är svårt att veta när man hittat en bra balans. Till slut tror jag att det blev helt okej och nu har jag fått blodad tand och även filat lite på innehållet, så känner ni någon som vill lyssna på triathlonprat med en trebarnsmorsa så kan ni hojta till.

Nu är jag dock tillbaka bakom tangenterna för att uppdatera här på bloggen. Det är mycket inlägg på lut här framöver; årskrönika, ett önskeinlägg och hur det känns, både kroppsligt och mentalt, efter ett lopp och såklart lite mål och visioner för säsongen 2019. Vi kan ju hoppas att jag har några läsare kvar, själv tycker jag att det är jättetråkigt med bloggar som uppdateras sällan… Sen blev det ännu längre uppehåll än jag tänkt eftersom jag råkade uppdatera hela hemsidan till en version jag inte riktigt behärskade och inte hade tålamod till att sätta mig in i.

Men nu är jag här och vi börjar här och nu med en liten lägesrapport. Jag har varit ganska träningssugen sen jag kom hem från Hawaii och plockade glatt fram min mtb och började höstcykla, ofta tillsammans med Andreas. Det kan bli lite äventyr när vi är ute, här hade vi till exempel hittat fyra hästar:

Efter några veckors cyklande i skogen och på spinningpass fick jag ont i ett muskelfäste i bäckenet, nämligen här:

Jag tänkte att det var tryck av mtb-sadeln, men när jag även började få ont på insidan av låret insåg jag att jag var tvungen att kolla upp det så nu är jag inne i en karusell med naprapatbesök, styrkeövningar, tåviftningar (jodå…) och annat, men det känns okej ändå. Jag får egentligen cykla så mycket jag vill, men jag får lite ont av det emellanåt, och så ska jag egentligen inte springa, men det får jag inte ont av – helt förvirrat men jag tror det blir bra i slutänden. Jag har stort förtroende för min naprapat på Stjärnkliniken.

Det har varit mycket simning nu också, trots att vi tyvärr inte har någon simhall i Katrineholm. Eller jo, det finns en plaskpool, en vattenrutschkana och en undervisningsbassäng, men simbassängen är trasig och stängd. Vi har hyrt in oss i Vingåker med triathlonklubben och simmar där på torsdagar, sen försöker jag få till lite egen simning också. Jag brukar dela bana med Roger som är fotograf och när han är med gäller det att inte vara så blyg av sig, det både filmas och fotas från alla vinklar, när vi stannade vid en brinnande bil på väg till träningen för ett tag sedan kom filmen ut på lokaltidningens nätupplaga med oss tjattrande som yra höns i bakgrunden. Men det är roligt att få träningsbilder så jag klagar inte. Här är ett axplock bilder från badhuset.

Annars är jag i full gång på gymmet igen och har fått sällskap av sonen på spinning en gång i veckan, superkul! Jag satsar en del på att bygga upp grundstyrka och kör mycket bål (eller core heter det visst på gym och liknande ställen) och så stabilitet runt knän och höfter. Det sistnämnda kan jag kanske i ärlighetens namn inte ta på mig äran för, jag följer mest naprapatens instruktioner.

Är ni sugna på att höra om mina planer för säsongen 2019? Är ni inte det får ni väl scrolla vidare för här kommer de:

Huvudtävlingar:

23/6: Ironman 70.3 Elsinore European Championship. Här är målet högt ställt, pallplats och kvalplats till VM i Nice i september. Jobbigt att skriva det, men jag tränar på att vara lite mindre skrockfull och våga säga mina mål högt. Går det så går det. Man kan ju inte styra över vilka andra som är anmälda, men jag har i alla fall ett placeringsmål.

7/7: Ironman 70.3 Jönköping. Här har jag inget tydligt uttalat mål, mer än att ha riktigt kul!

25/8: SM medeldistans Sala. Målet är så klart en medalj.

Sen hoppas jag ju på att kunna få åka till Nice i september, men det får bli en bonus.

Övriga lopp:

I cupen kommer en av tävlingarna gå i Linköping i år, det låter kul och det vill jag nog köra. Det är helgen innan Elsinore, men det är sprint så det borde passa fint! Utöver det kommer jag inte att köra hela cupen, det passar inte in i min planering.

Jag kommer att försöka köra två lokala triathlonlopp, nämligen Österåkers Triathlon och Flen Triathlon. Sen kommer det att bli några löplopp, bland annat som träning inför säsongen, och lite annat smått och gott.

Det blir nog superkul! Håll utkik efter årskrönika, kommer inom kort!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade