April april

Det här vädret vaknade vi upp till den första april, ett dåligt aprilskämt!

image

Som tur var så var det bara en släng av aprilväder för när jag gick från jobbet på eftermiddagen såg det ut så här istället:

image

Min kropp känns som ett aprilväder just nu. Jag är så trött, så trött! Skulle kunna sova hela tiden och blir aldrig pigg. Jag tuggar mig igenom träningspass och piggnar inte till ordentligt förrän en timme in i passet, men då går det å andra sidan riktigt bra. Simningen börjar jag hitta tillbaka till efter många intensiva pass under påskveckan, jätteroligt! Jag behövde bara lite drillning av min ”gamla” simtränare för att komma igång med min vanliga teknik och göra hyfsade (med mina mått mätt alltså) tider på de korta distanser jag blev klockad på tillsammans med tonåringarna. För mig är runt 35 sekunder på 50 meter och 15 sekunder på 25 meter ganska bra.

Mitt knä spökar en del fram och tillbaka, det gick toppen att springa 20 km kuperad Sörmlandsled i lördags utan att det kändes något dagen efter,  men jag fick jätteont av Plask o Lek igår då jag rör mig en del på huk i lilla bassängen. Idag valde jag att hoppa över ett inplanerat Coopertest och tillbringar kvällen på soffan istället. Så otroligt skönt! Det är ibland svårt att veta när träningen faktiskt ger mer energi än den tar, det vill säga att jag känner mig piggare efteråt, men så trött som jag är så behövde jag vila.

Imorgon har jag fått tid hos en sjukgymnast som är duktig på idrottsskador, det blir bra. Han kan säkert hjälpa mig att bena ut vad det är. Jag fick tid till vårdcentralen nästa vecka också, till en astmasköterska som trodde mer på att tröttheten berodde på astma och allergi än typ leukemi (jag vet, jag är lite hypokondrisk) så hon tyckte det kunde vara på plats med en ny spirometri men att vi kunde kolla blodvärdet också. Låter som en bra plan.

I övrigt försöker jag låta bli att titta på alla bilder och inlägg från folk som är på Mallis eller Playitas och tränar – typ ALLA utom JAG! Alltså, om jag sålde en cykel skulle jag väl kunna åka en resa, men jag har verkligen inte hjärta att göra det eftersom vi inte har råd att ta med barnen på solsemester och det känns inte okej att bara mamma får åka iväg. Dessutom, om jag åker bort är ju jag ledig från jobbet = barnen har inte rätt till förskola och fritids eftersom barnen ska vara lediga när en förälder är ledig. Då måste alltså sambon ta ledigt för att vara hemma med barnen. Men träning i mars- och aprilväder i Sverige ger ju pannben i alla fall… Ja, idag är jag kanske lite bitter för jag har ont i knäet, är trött och låg och inte på träningsläger. I-landsproblem egentligen.

Idag fick jag hem en ny (begagnad) sadel att testa på tempocykeln, en Pro Aerofuel TT, det blir spännande att testa! Hoppas jag får hyfsat bra besked från sjukgymnasten imorgon så jag kan cykla i helgen!

Som avslutning bjuder jag på dagens snyggaste yogapose 😀

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade