Ångest, stolthet och full rulle

Lika mycket ångest jag kan ha innan ett jobbigt träningspass, lika stolt och nöjd är jag när det är avklarat. Häromdagen lyssnade jag på Maratonpodden där Petra pratade med Emil Jönsson och Anna Haag, då berättade Emil att även de har ångest/är nervösa inför tuffa pass och det var faktiskt riktigt skönt att höra. Idag stod 4×3 min VO2max på mitt schema och det kanske inte låter så farligt, men jag var nervös. Förmodligen mest därför att jag ställer höga krav på mig själv och för att jag inte tränat hårt/snabbt på länge. Jag bestämde mig för att sluta upp på en gemensam träning på Backavallen och springa bana för första gången på tja…9 år kanske (målgångar i lopp undantagna). Annars springer jag alltid intervaller på cykelbana med grus som underlag och lite kuperat, kunde ju vara kul att se vad jag snittar på bana. Jag sprang dit och hem, 4 km enkel väg, sprang mina intervaller och var även med på ett löpskolningspass. Intervallerna gick riktigt bra! Jag hann drygt 900 meter på varje vilket ger ett snitt på ca 3,18 min/km – låter i och för sig lite för bra för att vara sant men det kanske blir så pass mycket snabbare att springa på slät mark.

Det har varit full fart i helgen; förutom Halloweenfester, övernattande barn, bakning och annat pyssel så har det avverkats en tävling och en triathlonträning för barn. I fredags avgjordes den andra upplagan av Marschallstafetten – en stafett på 3×2 km i en allé endast upplyst av marschaller. Både en rolig grej för kompisgäng och företag och på blodigt allvar för de snabbaste lagen. Tävlingen är indelad i tre klasser: lunka, jogga och spring med olika förväntade sluttider och sonen ställde upp i lunka-klassen tillsammans med två kompisar från simklubben.

image

Det var lite mörkare än de tänkt sig, vilket gjorde att jag var med killarna ungefär 2,5 av 3 sträckor – bra uppvärmning! I klassen jogga hoppade jag in som reserv för ett lag med personal från sonens skola. Funkade fint för mig – jag gillar Sandbäcksskolan och representerar den gärna! Slutligen sprang jag första sträckan i vår löparklubbs damlag. En rolig och trevlig kväll!

image

I lördags förmiddag var det sen dags för den första triathlonträningen för barn. Strålande väder, glada och fokuserade barn och mycket rörelseglädje dominerade passet som bestod av cykelteknik med balansövningar, löpteknik, lek och en mini-duathlon. Jättekul!

image

image

Bjuder på en skräckbild också så här på kvällskvisten 😉

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade