Ända in i kaklet innan jul

Idag på förmiddagen blev det 21 km juljogg på slingriga, leriga, isiga och stökiga stigar i skogen tillsammans med en (nästan) granne – jätteroligt! Perfekt start på dagen och bra avslutning på en jättebra träningsvecka  (sen beror det ju lite på när man startar upp veckan – jag räknar från förra lördagen för då känns det ännu bättre ;-)). 

Lördag: 20 min löpband + en timme spinning med klubben.

Söndag: 90 min trainer (astråkigt)

Måndag: 12 km jogg med Eskil i vagnen (bra träning när det ligger snö på gångbanorna…) och en timme simning med bland annat tidtagning på 100 m och 200 m frisim.

Tisdag: 55 min spinning

Onsdag: releasedag på gymmet, 30 min sprintspinning, 30 min cx (styrka), 30 min dans (!!) och 15 min löpband.

Torsdag: 90 min simning med mycket mjölksyra.

Fredag: vila

Lördag: 21 km jogg.

Mycket mjölksyra och hög puls har det blivit under veckan, inget som egentligen var planerat innan utan passen råkade hamna så. Kroppen har svarat bra – jätteroligt! I måndags på simningen höll jag på att drunkna, det var spännande. Jag höll på att köra ett 50-meterslopp på tid, det kändes ganska bra men efter 37,5 meter råkade jag av någon anledning dra ett djupt andetag – under vattnet. Tog ett par simtag till och försökte hosta lite under vattnet, men jag var tvungen att gå upp och vila. Men jag hade fått en sådan rejäl kallsup att jag inte alls fick någon luft på en lång stund, nästan lite otäckt faktiskt. 

I onsdags gav jag mig på cx:en igen (passet med gummibanden och bålträningen) och nu hade jag ju lärt mig att plocka fram mina egna saker men i övrigt hade jag väl just inte gjort några framsteg. Men eftersom jag redan gjort en kanonstart på gymmet veckan innan och det knappt kunde bli värre så lät jag mig tjatas kvar och prova ett danspass efteråt. Vad ska man säga? Det finns…eh…utvecklingspotential…

Så kom vi till torsdagen och sista simpasset innan jul. När vår tränare skickade ut passet såg det ut så här, inte lovande:

Och mjölksyra blev det… Vi blandade simning med styrkeövningar på land, i snabbt tempo. Jag känner ju att det är sådant man inte direkt längtar efter, att köra styrkeövningar i bara baddräkt, inför allmänheten. Nu var det väl i ärlighetens namn inte så värst mycket allmänhet på plats – men de som var det bara råkade samlas vid bubbelpoolen och radade upp sig för att helt ogenerat stirra ut oss. 

Jag gillar att träna hårt, det är beroendeframkallande. Känslan när jag knappt orkar klä på mig efter passet för att armarna är så trötta är en härlig känsla. Svårt att förklara för någon som inte gillar det. Men jag känner mig pigg och glad efter den här veckan trots att passen varit hårda.

Imorgon är det julafton, då blir det ett pass på gymmet innan dottern och jag ska krypa in i bastun på gymmet och koppla av lite innan släkten ramlar in hemma hos oss på eftermiddagen 

God jul på er!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade