Aktiv träning – bara för män?

En tidning som inte ligger på plus hos mig just nu är Aktiv Träning. Jag har visserligen inte tyckt att den varit så himla bra någon gång eftersom den är så spretig, men nu har de nog lyckats nå botten. Vid ett flertal tillfällen har de ringt mig och erbjudit mig prenumerationer, ofta tackar jag nej men ibland har jag provat ett par nummer. De har lovat att de anpassat tidningen mer för tjejer vilket gjorde mig så full i skratt (eftersom jag är rätt allergisk mot tjejlopp, tjejskidor och annat som oftast antyder att tjejer är lite svagare än killar) att jag testade att läsa. Dessutom lovade de mig en löparjacka från Helly Hansen som jag blev sugen på, jag tänkte att den lätt kunde vara värd 69 kr och tidningen fick jag väl liksom ta på köpet. Döm om min irritation då jag (efter att jag betalt) fick ett mail där de upplyste om att jackan var slut och att jag fick välja en annan premie. Men hallå, hur svårt kan det vara att bara ringa så många som antalet jackor räcker till? Sur…

Häromdagen kom en tidning och jag, som ändå inte är jättebra på att uppmärksamma det där med att tjejer måste få ta lika mycket plats som killar, tappade hakan totalt. Var det ett skämt? Det började med att förstasidan såg ut så här:

image

Ok, men de aktiva kvinnorna då? Eller hur hade det varit att utelämna det sista ordet här?

I reklamen för nästa nummer ser det ut så här:

image

Och kikar man runt i tidningen finns det bilder som ser ut så här:

image

image

image

image

Om det nu hade varit en tidning som riktade sig till män så ok – då hade jag väl inte sagt så mycket, men nu är det ju inte det. De har fått mig att prenumerera en gång genom att hänvisa till att tidingen var anpassad för att passa tjejer och de har ringt upp mig – som är tjej – och erbjudit mig prenumerationer fler än en gång. Det känns inte ok på något sätt, eller tycker ni att jag överreagerar? Hur som helst, jag kan inte rekommendera den här tidningen till någon alls, inte killar heller.

10 kommentarer

 • Veronica, 22 november, 2014

  Den där #%>€$ tidningen och dess redaktion gör mig förbannad, så även om det råkar vara någon artikel som jag skulle vilja läsa, skiter jag i det för att de tycker att vi tjejer kan vända oss till ToppHälsa eller andra tidningar som vänder sig mer till tjejer. Jag blir skitförbannad, för titeln Aktiv träning attraherar MIG! ToppHälsas teman med yoga och fluff och annat så kallat tjejeigt tilltalar mig sällan.
  Jag slutar här, annars börjar jag svära så mycket. Jag köper den helt enkelt inte längre.

 • Marie Sandberg, 22 november, 2014

  Håller helt med dig, är inte heller intresserad av tjejtidningar som handlar om platta magar och sådant.

 • Gösta, 22 november, 2014

  Stackars er

 • Marie Sandberg, 22 november, 2014

  Stackars? Nej jag tycker inte det minsta synd om mig själv, jag är bara irriterad. Och vad ville du egentligen med den här kommentaren? Mycket konstruktivt…

 • Rebecca, 23 november, 2014

  Haha! Eller jag vet inte om jag ska skratta eller gråta förresten. Jag har också prenumererat på Aktiv Träning, men sa upp den av två skäl; endast riktad till män och icke-vetenskapliga kostråd. Det lät jag dessutom tidningen få veta var mina skäl till uppsägningen. Därefter har de nog ringt mig sex-sju gånger under de senaste två-tre åren och erbjudit diverse nya prenumerationer. Det verkar ju nu som att tidningen inte bara är ojämnställd och ovetenskaplig, utan också oerhört oföränderliga.

 • Annelie, 23 november, 2014

  Jag håller med dig till fullo! Hoppade på ett erbjudande på 3st tidningar för att få TRX-band ( ja eller liknande) och bara för att testa tidningen. Blir ingen fortsättning där inte! Tycker tyvärr inte det finns någon tränings/löpartidning som är särskilt bra, om jag nu inte missat någon.

 • Liselotte, 24 november, 2014

  Håller med. Både genus-aspekten och det icke-vetenskapliga innehållet.

  (Och alltid kul i jämställdhetsfrågor att män kommenterar till kvinnor att de är löjliga.. Bra svar till Gösta, Marie! 🙂 )

 • Marie Sandberg, 24 november, 2014

  Tack 😉

 • Veronica, 25 november, 2014

  jag ber om ursäkt till ToppHälsa, det är ju iForm de hänvisar till. Rätt ska vara rätt, mwn det är iaf INTE samma sak. 😉

 • Jimmy, 14 december, 2016

  Deras systertidning Iform är riktad till kvinnor

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade